Museum en galerie Lammert Boerma is geopend in 1993 en toont leven en de kunst van de Groninger beeldend kunstenaar Lammert Boerma (1948), schilderijen verkoop en Bed and Breakfast zijn nevenactiviteiten van het museum gelegen op het platteland in Borgercompagnie, een veenkoloniaal dorp in de provincie Groningen, waar Boerma is geboren als boerenzoon. Bed and Breakfast in noord Nederland tussen de kunst van een beeldend kunstenaar is voor velen een mooie ervaring, dit stimuleert onbewust ook vaak de kunstverkoop van Lammert. Na 7 jaar als machine-tekenaar-constructeur werd Lammert in 1975 beeldend kunstenaar. Na diverse exposities in binnen- en buitenland, is Boerma's kunst ( vooral schilderijen ) nu vrijwel alleen nog hier te zien. Het museum telt momenteel ongeveer 450 m2 vloeroppervlak, verdeeld over 13 vertrekken, waaronder expositie ruimtes, ateliers, werkplaatsen en woonruimtes. Te zien zijn schilderijen, portretten, beelden, tekeningen, foto's, meubilair en toegepaste architectuur. In feite word getoond het leven, werk en wonen, kortom het functioneren als beeldend kunstenaar. een soort hedendaags Rubens-Rembrand huis met het verschil dat deze kunstenaar nog leeft. Ook biedt ons museum de mogelijkheid om te overnachten middels Bed and Breakfast. Voor Bed and Breakfast kunt u het tabje Bed and Breakfast klikken.

      museum Lammert Boerma vanaf de straat gezien.

      museum Boerma vanuit de beeldentuin gezien.

Naast het museum bezoek en Bed and Breakfast activiteiten verwerft de familie Boerma ook inkomsten uit de kunstverkoop, daarbij vooral denkend aan schilderijverkoop. Dit alles bij elkaar maakt het mogelijk dat het museum kan voortbestaan. Vaak zijn zowel de beelden, de schilderijen en de ingekleurde foto's die nog aanwezig zijn in museum Lammert Boerma ook nog voor verkoop beschikbaar. Voor de kunst van Lammert Boerma en Janke Steneker die nog te koop is kunt u ook het tabje galerie raadplegen.

Artikel " (Waarom) niet in de huiskamer."

Niet in de huiskamer. De zin is gevallen. De exposities in het museum heten zo. Boerma verklaard: "Veel mensen waarderen mijn werken. Als ze het pand verlaten zeggen ze: " Wel mooi, maar ik hoef het niet in mijn eigen huiskamer ". Zo was het idee geboren om de galerie in het vervolg " Galerie niet in de huiskamer ". te noemen. Dus daarom  Galerie niet in de huiskamer.

 

kunst, kunst, kunst, kunst.